Amelie

Checklist: SS16
Våren är på ingång och sommaren närmar sig - ÄNTLIGEN! Jag är verkligen i behov av att uppdatera min vår- och sommargarderob och har därför gjort en checklista över vad som ska införskaffas inför SS16-säsongen.
 
 
 
 
 
Varje sommar bokstavligen lever jag i H&M:s 99-kronor-ballerinas, vilket leder till att de blir ganska så slitna framåt hösten. Varje ny ballerina-säsong har jag därför blivit tvungen att köpa ett nytt par och så har jag hållit på i kanske... tre år? Hur som helst så tänkte jag att jag skulle satsa på en variant i en prisklass högre denna gång, men fortfarande inga dyringar som man måste vara superrädd om. Skor utsätts ju trots allt för en hel del, speciellt om man använder dem i princip varje dag som jag gör, och känns därför lite som en förbrukningsvara. Men kanske håller de lite längre nu iaf? Dessa finingar kommer från Mango respektive Zara och är påväg hem till mig i skrivande stund för närmare inspektion. 
 
 
 
 
 
Har varit supersugen på att köpa en jeansjacka i några månader nu men inte hittat den perfekta. Helst vill jag ha en utan pins & lappar för att kunna sätta dit egna och på så sätt göra den mer personlig. Känns som ett bra alternativ för mig som är tokig i tatureingar men inte kan bestämma mig för ett motiv. En tatuering är ju trots allt för livet, medan en jeansjacka inte är ett riktigt lika stort commitment. På Etsy finns det en massa snygga alternativ att välja och vraka bland!
 
 
 
 
 
Skinnjackor är SÅ snygga men kan bli SÅ varmt att ha på sig under sommarmånaderna.. Jag fick för mig att min mamma sagt att man kan tvätta dem i tvättmaskin på låg temperatur men när jag tog ut min älsklingsjacka ur tvättmaskinen insåg jag att så inte var fallet... Sedan dess (typ 2 år?) har jag letat efter en ny favorit med ljus och lykta men inte hittat någon som känts helt hundra, eller ens sjuttiofem. Men nu så hittade jag en på Zara (den längst till vänster) som jag hoppas ska bli min nya bästis. 
 
 
 
Sedan jag först såg mom-jeansen på en blogg (Emelie Wikströms) för några månader sedan har mitt sug efter ett eget par ökat lavinartat. Jag är egentligen inget fan av jeans då jag tycker att de är så stela till en början och föredrar därför jeansleggings. Men nu? Nu vill jag bli jeansbärare! Dessa från Topshop är de snyggaste, i min mening, men är slutsålda typ överallt. Suck.
 
 
 
 
 
Som jag berättat tidigare gick mina favoriter sen cirka -10 sönder under en musikvideoinspelning förra sommaren. Letade desperat efter ersättare bland kedjorna men allt var så gott som slut vid det laget. Mina gamla var ett par dupes på Ray-Ban's Clubmasters så jag funderade ett tag på om jag skulle köpa the real deal men kände att solbrillor, liksom vardagsskor, är lite mer av en förbrukningsvara för mig - går de sönder eller om jag tappar bort dem vill jag inte panika á la Kim K och örhänget. Grät iofs en liten skvätt över Lindex-brillorna också men de var iaf inte dyra. Men den här sommaren ska jag försöka hitta ett par liknande! Har visserligen redan köpt ett par sköldpaddsfärgade från H&M men Clubmasters är ju klassiker som passar till allt, #havetohave.